Doubled plugin texture size

Learn here how to create and use plugins.

Moderator: Plugin Moderators

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3246
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: S7 edge

Doubled plugin texture size

Post by Lobby » Tue Sep 12, 2017 12:37

Problems with texture space for your plugins?

With version 342 you will get doubled texture size - that means 2048x2048 pixels - unless you're using a language whose characters use too much space (currently Japanese and Chinese)(448).
...Have a nice stay

User avatar
Brody Craft
Inhabitant of a Infinity
Reactions:
Posts: 7735
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:15
Location: SE Asia
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: Samsung Galaxy Tab 3

Re: Doubled plugin texture size

Post by Brody Craft » Tue Sep 12, 2017 12:44

*Japanese and Chinese Crying*
When you get to be called a Board Index because you are too good.>:3

User avatar
Bearbear65
Inhabitant of a Universe
Reactions:
Posts: 4565
Joined: Fri Feb 10, 2017 14:53
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: Xperia™ XZ1 SO-01K

Re: Doubled plugin texture size

Post by Bearbear65 » Tue Sep 12, 2017 13:50

Lobby wrote:
Tue Sep 12, 2017 12:37
Problems with texture space for your plugins?

With version 341 you will get doubled texture size - that means 2048x2048 pixels - unless you're using a language whose characters use too much space (currently Japanese and Chinese).
So what's the mechanics behind this

Removing unnecessary fonts?
And that's half of the whole texture space :bb
ImageJust my opinion
Theotown forum authoritarian

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3246
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: S7 edge

Re: Doubled plugin texture size

Post by Lobby » Tue Sep 12, 2017 14:11

I preserve 1024x4096 pixels just for rendering all characters in all fonts that might be needed. The space actually needed however can differ dramatically. E.g. for English all the characters fit into a 1024x1024 pixel window. So I can use the left space for something else, for plugins for example :)
...Have a nice stay

User avatar
Josh
Graphic designer
Reactions:
Posts: 2212
Joined: Sat Mar 11, 2017 19:20
Location: The Netherlands
Plugins: Show
Version: Beta

Re: Doubled plugin texture size

Post by Josh » Tue Sep 12, 2017 14:44

Cool! More plugins :)
Proud TheoTown player sinds update 1.1.50

Creator of Aldorria, Covinton Empire, West Country, Sunnydale

Save nature, before it kills you🌲

User avatar
A guy from Malaysia
Former guy from Shireport
Reactions:
Posts: 4515
Joined: Fri Feb 10, 2017 17:40
Location: At my house
Plugins: Show
Version: Beta

Re: Doubled plugin texture size

Post by A guy from Malaysia » Tue Sep 12, 2017 15:02

Brody Craft wrote:
Tue Sep 12, 2017 12:44
*Japanese and Chinese Crying*
*Stare weirdly at East German in 1984*
Pray for Christchurch
...Goodbye Stefan, You always be number one 1975-2018

User avatar
CommanderABab
AB
Reactions:
Posts: 7143
Joined: Tue Jun 07, 2016 21:12
Plugins: Show
Version: Beta

Re: Doubled plugin texture size

Post by CommanderABab » Wed Sep 13, 2017 22:29

Fireout wrote:
Tue Sep 12, 2017 15:02
Brody Craft wrote:
Tue Sep 12, 2017 12:44
*Japanese and Chinese Crying*
*Stare weirdly at East German in 1984*

stare here >>Image
606606Currently using beta 606. 606 What's new? :)
Trains!!
:)

Telegram - t.me/
🆎️🆎️🆎️🆎️Commander🆎️🆎️

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3246
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: S7 edge

Re: Doubled plugin texture size

Post by Lobby » Mon Sep 18, 2017 14:30

world_usage.png
world_usage.png (261.9 KiB) Viewed 1385 times
An illustration about how it works :teach
...Have a nice stay

User avatar
Brody Craft
Inhabitant of a Infinity
Reactions:
Posts: 7735
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:15
Location: SE Asia
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: Samsung Galaxy Tab 3

Re: Doubled plugin texture size

Post by Brody Craft » Mon Sep 18, 2017 14:49

Why does it only have ghat much space?
When you get to be called a Board Index because you are too good.>:3

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3246
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: S7 edge

Re: Doubled plugin texture size

Post by Lobby » Mon Sep 18, 2017 14:56

Because of the hardware in your phone. This texture is hold in the fast memory of your GPU. To make it bigger isn't supported by many GPUs and to use multiple textures is slower than accessing only one texture (and may not fit into graphic memory).

For some reason phone manufacturers normally don't promote the VRAM of their phones.
...Have a nice stay

User avatar
Brody Craft
Inhabitant of a Infinity
Reactions:
Posts: 7735
Joined: Tue Jan 24, 2017 11:15
Location: SE Asia
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: Samsung Galaxy Tab 3

Re: Doubled plugin texture size

Post by Brody Craft » Mon Sep 18, 2017 14:57

They are money hunters i guess :lol:
When you get to be called a Board Index because you are too good.>:3

User avatar
Lobby
Developer
Reactions:
Posts: 3246
Joined: Sun Oct 26, 2008 12:34
Plugins: Show
Version: Beta
Phone model: S7 edge

Re: Doubled plugin texture size

Post by Lobby » Sat Mar 17, 2018 18:35

I rearranged some things. Now the statement holds true for Chinese and Japanese, too.
...Have a nice stay

Post Reply Previous topicNext topic

Return to “Tutorials and Documentation”

Who is online

Users browsing this forum: Wekabu city and 1 guest